Aprikoosi-karpalohillo (Apricot cranberry jam)

Tämä aprikoosi-karpalohillo sopii hyvin vaikkapa juustojen kaveriksi. Miksipä ei myös vaniljajäätelön tai lättyjen kanssa. 🙂


This apricot cranberry jam is good with cheeses. Why not also with vanilla ice cream or pancakes 🙂

Aprikoosi-karpalohillo (Apricot cranberry jam)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 1 pieni purkki (1 small jar)
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • 250 g kuivattuja aprikooseja
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 1 vaniljatanko
  • 120 g sokeria
  • 1 sitruuna
  • ————————————————————————————————–
  • 250 g dried apricots
  • 100 g dried cranberries
  • 1 vanilla bean
  • 120 g sugar
  • 1 lemon

Directions:

  1. Illalla: Laita aprikoosit ja karpalot kulhoon ja kaada kylmää vettä päälle niin, että aprikoosit ja karpalot peittyvät. Peitä kulho kelmulla ja jätä aprikoosit ja karpalot pehmenemään huoneenlämpöön yön yli.
  2. Aamulla: Keitä aprikooseja ja karpaloita liotusvedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Laita aprikoosit, karpalot ja vesi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  4. Raasta pestyn sitruunan kuori hienoksi ja purista sitruunasta mehu. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siitä siemenet.
  5. Laita tanko, siemenet, aprikoosi-karpalosose, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja mehu paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta ja keitä sen jälkeen matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita tiuhaan, ettei hillo pala pohjaan.
  6. Poista vaniljatanko ja kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä hilloa jääkaapissa.
  7. ————————————————————————————————–
  8. In the evening: Place apricots and cranberries in a bowl and pour cold water on top of the apricots and cranberries. Cover the bowl with cloth and leave the apricots and cranberries soften to room temperature overnight.
  9. In the morning: Cook apricots and cranberries in soaking water for about 10 minutes until they are soft.
  10. Grate the lemon peel and squeeze the lemon juice. Split the vanilla bean lengthwise and scratch the seeds.
  11. Put vanilla bean, seeds, apricot cranberry jam, sugar, grated lemon and juice on a thick-bottomed saucepan. Boil and cook then with low heat for about 10 minutes. Mix it often so that the jam does not stick to the bottom.
  12. Remove the vanilla bean and pour the jam into a clean glass jar. Keep the jam in the refrigerator.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

63 − 55 =