Castello di Gabiano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historia

Markiisi Cattaneo Adorno Giustiniani harjoittaa intensiivistä viinintuotantoa ja on ennen kaikkea sitoutunut laatuun: tilalla on 260 hehtaaria, joista 20 on tarkoitettu viinitarhoille. 1200-luvun kunnan arkistoissa mainitaan jo Gabian viinirypäleiden laatu ja viinintuotanto. Tänään Giacomo Cattaneo Adorno, Gabian viimeinen markiisi yhdessä hänen vaimonsa Emanuelan kanssa, jotka ovat intohimoisia ja määrätietoisia, harjoittavat suoraan intensiivistä viinintuotantoa, ovat ennen kaikkea sitoutuneita ottamaan terroirin ominaispiirteet raaka-aineen uuttamiseksi. Tällä tavoin he voivat vakuuttaa, että perheen viininvalmistusperinne, jota päivitetään nykyisellä viininvalmistustietämyksellä, voi vastata vertailuun suurella maallisella viinillä.

Gabiano and Rubino di Cantavenna DOC:

Tämän ”pienen maan” viinit eroavat täysin muista Piemonten alueilla tuotetuista, vaikka nimitys on samanlainen. Ensimmäinen syy on tyypillinen terroir, joka välittää makuun, joka maistaa heidät sen maan erityispiirteenä, jossa rypsi on kasvanut. Toiseksi alhaisempi terävyys, parempi säilyvyys ja tuoksujen ja aromien voimakas intensiteetti kulkevat kukkuloiden ainutlaatuiseen asemaan hyödyntämällä Alppien tuulet ilman esteitä. Tästä syystä linnassa nähdään kaksi DOC: tä, Gabiano Doc ja Rubino di Cantavenna, joita pidetään Italiassa vanhimpina ja pienimpinä.

Gabiano on yksi Italian pienimmistä DOC-nimistä, joka kattaa nykyään enintään 3 hehtaaria. Valmistettu pääasiassa Barberasta, johon lisätään pieni määrä (5-10%) Freisa- ja Grignolino-viinirypäleistä. Erityinen mikroilmasto ja maallinen lajivalikoima ovat tämän viinin tärkein ominaisuus, jossa maa, jossa sitä tuotetaan, on edelleen hyvin tunnistettavissa.

Gabiano DOC, joka on palkittu vuonna 1900 Pariisin yleisnäyttelyssä kultamitalilla, uskoo kykynsä parantua ikääntymisen myötä. Kellarista löytyvät vuosien 1945, 1947, 1959, 1961, 1964, 1971, vain mainitakseen tärkeimmät.

Rubino di Cantavenna DOC on alueen toiseksi pieni alue, joka on tuotettu valikoitujen rypäleiden kanssa erittäin alttiina auringonvalolle, keskittämällä alueelle tyypillisiä tuoksuja ja hedelmäisiä aromia. Se on valmistettu Barberasta mukana Grignolinoa ja Freisaa. Alue, jolla sitä tuotetaan, on hyvin rajallinen, ainoastaan Gabianon alueella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viinit

  • A Matilde Giustiniani
    • Rypäle: Barbera 90-95%, Freisa 5-10%
    • Tumma rubiininvärinen, syvä oranssi sävy. Monimutkainen, ensisijaisesti mustan hedelmän tuoksun ja toiseksi hilloa, mausteita ja suklaata. Pehmeät, keskittyneet tanniinit, tasapainoinen, erittäin pitkällä viimeistelyllä
  • Adornes
    • Rypäle: Barbera
    • Tumman rubiinin väri, jossa on joitain oransseja sävyjä. Monimutkainen, ensisijainen tuoksu punaisista hedelmistä ja toiseksi mausteita, nahkaa ja suklaan vihjeitä. Keskittynyt ja tasapainoinen: täydellinen tasapaino tanniinien, alkoholin ja tyypillisen happamuuden välillä, jonka rypälelajike antaa, pitkä viimeistely
    • Sopii grillattujen punaisille lihoille, paahdetuille lihoille, riistalinnuille ja ikääntyneille juustoille
  • Castello
    • Rypäle: Chardonnay
    • Oljenkeltainen, kultaisilla heijastuksilla. Monimutkaisuutta korostavat akaasian, alzenutin, vaniljan, hunajan, mineraalien ja trooppisten hedelmien toissijaiset tuoksut. Keskittynyt, harmoninen ja raikas, jossa on runsaasti runkoa ja pitkä viimeistely
    • Sopii suolaisille kala- ja liharuoille ja juustoille. Täydellinen ”meditaatio” viini
  • Rubino di Cantavenna
    • Rypäle: Barbera 75/85%, Freisa 10/20%, Grignolino 0/5%
    • Tumma rubiinin väri. Tyypillinen tuoksu, jossa on punaisia ​​hedelmiä, joita seuraa tupakan ja nahan mausteet. Samettinen ja tasapainoinen keskipitkän korkealla viimeistelyllä
    • Sopii alkupaloille, lihalle, sienille ja puolikypsille juustoille
  • Il Ruvo
    • Rypäle: Grignolino
    • Vaalea rubiinin väri, tyypillisillä oransseilla sävyillä ja vetisellä reunalla. Monimutkainen tuoksu orvokkia, ruusua ja makeita mausteita. Kuiva, tasapainoinen, melko pitkään kestävä
    • Sopii alkupaloille, leikkeleille, sinikalalle ja valkoiselle lihalle
  • La Braja
    • Rypäle: Barbera 75/85%, Freisa 10/20%, Grignolino 0/5%
    • Tumma rubiinin väri. Tyypillinen tuoksu, jossa on punaisia hedelmiä, joita seuraa tupakan ja nahan mausteet. Samettinen ja tasapainoinen keskipitkän korkealla viimeistelyllä
    • Sopii alkupaloille, lihalle, sienille ja puolikypsille juustoille
  • Corte
    • Rypäle: Sauvignon Blanc, pieni osa Chardonnayta
    • Vaalean oljenkeltainen, hieman vihertävä sävy. Herkkä tuoksu, kukkainen, vihreitä kivi- ja eksoottisia hedelmiä. Raikas, mineraalinen, tasapainoinen, keskipitkä viimeistely
    • Sopii kalalle, valkoiselle lihalle, tuoreelle juustolle. Täydellinen aperitiivi
  • Castelvere
    • Rypäle: Barbera
    • Vaaleanpunainen, vetinen reuna. Herkkä tuoksu, kukkainen, punaisia hedelmiä. Miellyttävä, erittäin tasapainoinen, raikas, aromaattinen viimeistely
    • Täydellinen aperitiivi, sopii myös alkupaloille, leikkeleille, kalalle ja valkoiselle lihalle
  • Gavius
    • Rypäle: Barberan hallitsevuus ja Pinot Noir -rypäleet
    • Rubiininpunainen väri, vaaleita violetin sävyjä. Monimutkainen tuoksu, ensisijaisesti mustia hedelmiä ja toiseksi mausteita ja nahkaa. Keskittynyt, lämmin ja tasapainoinen, melko pehmeät tanniinit ja keskipitkä viimeistely.
    • Sopii punaiselle lihalle, sienille, tryffeleille ja puolikypsille juustoille.
  • Il Giardino di Flora
    • Rypäle: Rubiininpunainen väri, violetit sävyt ja vetinen reunus. Erittäin aromaattinen, kukkainen, ensisijaisen tuoksu punaisista ja vihreistä hedelmistä (herukka – karviainen). Sileä ja tasapainoinen ja erittäin tyylikäs viimeistely.
    • Sopii kakuille, tuoreille hedelmille, täydellinen valinta maljan nostamiselle ystävien kanssa

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

History

The Marquises Cattaneo Adorno Giustiniani are engaged in an intense wine production and are above all committed to quality: the estate covers 260 hectares, of which 20 are destined to vineyards. The commune’s archives of the XIIIth century already mention the quality of the grapes and the wine production of Gabiano.

Today Giacomo Cattaneo Adorno, the last Marquis of Gabiano ,together with his wife Emanuela, passionate and determined, directly engaged in an intensive wine production, are above all committed to capture the characteristics of the terroir to extract the raw material. In this way, they can assure that the wine making tradition of the family, updated with the current oenology knowledge, can stand comparison with great secular wines.

Gabiano and Rubino di Cantavenna DOC:

The wines of this “small land” differ completely from others produced in other Piedmont areas, even with a similar denomination. First cause is the typical terroir, which conveys to the palate of who taste them the peculiarity of the land in which the grape has grown. Secondly, the lower sharpness, greater persistence and the higher intensity of fragrances and flavors is dued to the unique position of the hills, benefiting from the winds from the Alps without any barrier. This is the reason why the castle beholds two DOC which are considered among the oldest and smallest in Italy, the Gabiano Doc and Rubino di Cantavenna.

Gabiano is the name of one of the smallest DOC in Italy, covering today not more than 3 hectares. Made up of Barbera mainly, to which we add a small quantity (5-10%) of Freisa and Grignolino grapes. The specific microclimate and the secular variety selection are the main feature of this wine, where the land where it is produced is still very recognizable.

Already awarded with a gold medal at the Paris Universal Exposition in 1900, Gabiano DOC stands out for its skill to improve with the aging: their cellars boast of bottles of memorable years, such as 1945, 1947, 1959, 1961, 1964, 1971, just to mention the most important ones.

The Rubino di Cantavenna DOC, is the second small doc of the territory, produced with selected grapes in areas very well exposed to the sun, concentrating fragrances and fruity aromas typical of this territory. It is made of Barbera mainly, along with Grignolino and Freisa. The area where it is produced is very limited, exclusively in the territories of Gabiano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wines

  • A Matilde Giustiniani
    • Grape: Barbera 90-95%, Freisa 5-10%
    • Dark ruby colour with deep orange shades. Complex with primary scent of black fruit and secondary of jam, spices and chocolate. Concentrated and balanced with soft tannins and very long finish
  • Adornes
    • Grape: Barbera
    • Dark ruby colour, with some orange shades. Complex, with primary scent of red fruits and secondary of spices, leather and a hint of chocolate. Concentrated and balanced: a perfect balance between tannins, alcohol and the typical acidity given by the grape variety with a long finish
    • Lovely match with grilled red meats, roasted meats, wild fowl and aged cheese.
  • Castello
    • Grape: Chardonnay
    • Straw yellow with golden reflections. The complexity is underlined by secondary scents of acacia, alzenut, vanilla, honey, minerals and tropical fruits. Concentrated, harmonic and fresh with high body, and a long finish
    • Lovely match with savory dishes of fish, meats and cheeses. Perfect as ”meditation” wine.
  • Rubino di Cantavenna
    • Grape: Barbera 75/85%, Freisa 10/20%, Grignolino 0/5%
    • Dark ruby. Typical aroma, with red fruits note followed by spices tobacco and leather. Velvety and balanced with a medium high finish.
    • Lovely match with entrées, meats, mushrooms and medium aged cheese
  • Il Ruvo
    • Grape: Grignolino
    • Light ruby, with typical orange shades and watery rim. Complex aroma with floral notes of violet , roses and sweet spices. Dry, balanced, with pretty long persistence
    • Lovely match with ”hors d’oeuvres”, cold cuts, blue-fish and white meats
  • La Braja
    • Grape: Barbera 75/85%, Freisa 10/20%, Grignolino 0/5%
    • Dark ruby. Typical aroma, with red fruits note followed by spices tobacco and leather. Velvety and balanced with a medium high finish
    • Lovely match with entrées, meats, mushrooms and medium aged cheese
  • Corte
    • Grape: Sauvignon Blanc with a small percentage of Chardonnay
    • Pale straw yellow with slight greenish tint. Delicate aroma with floral and green / stone and exotic fruits. Fresh, mineral and balanced with medium finish
    • Lovely match with fish, white meats and fresh cheese. Perfect as an appetizer.
  • Castelvere
    • Grape: Barbera
    • Light pink with watery rim. Delicate aroma with floral and redfruit notes. Pleasant, very balanced, fresh with an aromatic finish
    • Perfect as an appetizer and a lovely match for hors d’oeuvres, cold cuts, fish and white meat.
  • Gavius
    • Grape: Barbera in prevalence and Pinot Noir grapes
    • Ruby red colour, with light violet shades. Complex aroma with primary notes of black fruit and secondary of spices and leather. Concentrated, warm and balanced, with pretty soft tannins and medium finish.
    • Lovely match with dishes of red meats, mushrooms, truffles and medium aged cheese
  • Il Giardino di Flora
    • Grape: Malvasia
    • Ruby red colour, with violet shades and watery rim. Very aromatic and floral, primary notes of red and green fruit (currant – gooseberry). Smooth and balanced with very elegant finish.
    • Lovely match with cakes, fresh fruits and it’s perfect for a toast with some friends

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

55 − = 53