Granola

Tässä yksi uusi vinkki joululahjaksi. Itse tehty granola. Tässä granolassa on pähkinöiden ja hiutaleiden lisäksi käytetty myös kuivattuja hedelmiä ja valkosuklaata. Kokeile tätä maustamattoman jogurtin kanssa. 🙂 Tämä ohje riittää yhteen isoon purkkiin.


Here’s one new tip for Christmas gift. Self-made granola. In this granola has used nuts and flakes, but also dried fruits and white chocolate. Try this with unsweetened yogurt 🙂 This recipe is enough in one big jar.

Granola

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 1 purkki
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 100 g cashewpähkinöitä rouhittuna
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1,25 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 prk (à 125 g) omena-mustikkasosetta
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl ruskeaa sokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 tl piparkakkumaustetta
  • valkosuklaata
  • kuivattuja aprikooseja
  • kuivattuja. pehmeitä karpaloita
  • ————————————————————————————————–
  • 1,6 cup oat flakes
  • 100 g crushed cashew nuts
  • 0,4 cup coconut flakes
  • 0,5 cup sunflower seeds
  • 2 jar (á 125 g) apple-blueberry puree
  • 0,2 cup vegetable oil
  • 0,2 cup brown sugar
  • 2 tbsp dark syrup
  • 0,5 tsp salt
  • 1,5 tsp gingerbread spices
  • white chocolate
  • dried apricots
  • dried, soft cranberries

Directions:

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa lukuunottamatta valkosuklaata ja kuivattuja marjoja. Levitä leivinpaperi pellille ja kaada seos tasaisesti sen päälle.
  3. Paahda 150 asteessa 15 minuutin välein sekoitellen, yhteensä 60–70 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Rouhi valkosuklaa ja kuivatut hedelmät pieneksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
  5. Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden.
  6. Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä (ja hedelmiä) makusi mukaan.
  7. ————————————————————————————————–
  8. Heat the oven to 150 degrees.
  9. Mix all the ingredients except white chocolate and dried fruits in the bowl. Put baking paper onto the sheet and spread the mix over it.
  10. Toast at 150 degrees at the bottom of the oven and stir every 15 minutes, for a total of 60-70 minutes. Cool.
  11. Crush white chocolate and dried fruit to small and mix with other ingredients.
  12. Pack granola in a glass jar or tightly in the pouches. Granola remains good for about a month.
  13. Switch nuts and seeds (and fruits) according to your taste.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 + = 11