Itsenäisyyspäivän kakku (Independence Day cake)

Tänään juhlitaan Suomen 100 vuotta kestänyttä itsenäisyyttä! Juhlapäivä, jota varten leivoin tämän sinivalkoisen kakun. Kakun täytteenä on valkosuklaapannacottaa ja mustikkamoussea. Hyvää itsenäisyyspäivää! 🙂


Today we celebrate 100 years of independence in Finland! The holiday, for which I baked this blue and white cake. The cake holds inside white chocolate panna cotta and blueberry mousse. Happy Independence Day! 🙂

Itsenäisyyspäivän kakku (Independence Day cake)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 12
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • Kakku:
  • 4 munaa
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 1,45 dl sokeria
  • Valkosuklaa pannacotta:
  • 3 liivatetta
  • 3 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • Mustikkasiirappi:
  • 5 dl mustikoita
  • 3,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • Mustikkamousse:
  • 3 liivatetta
  • 0,5 dl mustikkasiirappia
  • 200 g mustikka-vaniljarahkaa
  • loraus kermaa
  • Voi-sokerikreemi:
  • 225 g voita
  • 500 g tomusokeria
  • 2 rkl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ————————————————————————————————–
  • Cake:
  • 4 eggs
  • 0,9 cup flour
  • 0,58 cup sugar
  • White chocolate panna cotta:
  • 3 gelatin leaves
  • 1,2 cup cream
  • 0,8 cup milk
  • 2 tbsp sugar
  • 100 g white chocolate
  • Blueberry syrup:
  • 2 cup blueberries
  • 1.4 cup sugar
  • 0,2 cup water
  • Blueberry mousse:
  • 3 gelatin leaves
  • 0,2 cup blueberry syrup
  • 200 g blueberry-vanilla quark
  • a little bit cream
  • Buttercream:
  • 225 g butter
  • 500 g icing sugar
  • 2 tbsp cream
  • 1 tbsp vanilla sugar

Directions:

  1. Kakku:
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 22 cm sydämen muotoinen irtopohjavuoka.
  3. Vaahdota munia ja sokeria keskinopeudella 1-2 minuuttia ja sitten voimakkaalla nopeudella noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
  4. Sihtaa vehnäjauhot vaahtoon, varovasti nuolijalla käännellen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia. Jäähdytä pohjaa muutama minuutti vuoassa ja kumoa sitten ritilän päälle jäähtymään.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  7. Valkosuklaa panna cotta:
  8. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
  9. Kuumenna kerma ja maito kattilassa. Lisää sokeri ja suklaa joukkoon.
  10. Purista ylimääräiset vedet liivatteista ja lisää ne kattilaan. Anna liivatteiden sulaa ja seoksen hieman jäähtyä.
  11. Kaada seos vuokaan ja hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia.
  12. Leikkaa hyytyneestä pannacotasta sydänkuvio käyttäen kakkuvuokaa apuna.
  13. Mustikkasiirappi:
  14. Mittaa kaikki mustikkasiirapin ainekset kattilaan.
  15. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
  16. Siivilöi mustikat ja kaada liemi puhtaaseen, kuumennettuun lasipulloon.
  17. Mustikkamousse:
  18. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota rahka ja kerma.
  19. Kuumenna mustikkasiirappi kattilassa.
  20. Purista ylimääräiset vedet liivatteista ja lisää ne kattilaan. Anna liivatteiden sulaa ja seoksen hieman jäähtyä.
  21. Kaada seos kakkupohjan päälle ja hyydytä kylmässä vähintään 3 tuntia.
  22. Voi-sokerikreemi:
  23. Vatkaa pehmennyt voi vaaleaksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten.
  24. Lisää vaniljasokeri ja kerma, sekoita tasaiseksi.
  25. Valmis voi-sokerikreemi säilyy pari viikkoa jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa.
  26. Kakun täyttäminen:
  27. Kostuta kakkupohja. Levitä päälle vadelmahilloa ja siirrä panna cotta sydän hillon päälle.
  28. Laita toinen kakkupohja panna cotan päälle. Kostuta pohja ja levitä mustikkamoussea kakun päälle.
  29. Lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta se.
  30. Kuorruta kakku sokeri-voikreemillä ja kauli ja painele kaulintamassa kakun päälle.
  31. ————————————————————————————————–
  32. Cake:
  33. Preheat oven to 350 F. Grease and flour 22 cm heart shaped cake pan.
  34. Beat eggs and sugar in mixer, first on medium speed for 1-2 minutes, then high speed. and continue beating for 10 minutes, until whip is smooth and fluffy. The whip should have a very light color.
  35. Add flour in the cream whip through a sieve, folding carefully with spatula.
  36. Put the cake batter to pan and bake it 30-35 minutes in oven. Remove the cake from oven and let it cool few minutes in pan, and move the cake on the rack to cool completely.
  37. Cut the cooled cake to 3 parts.
  38. White chocolate panna cotta:
  39. Soak the gelatin in cold water for 5 to 10 minutes.
  40. Heat the cream and milk in the saucepan. Add sugar and chocolate to the saucepan.
  41. Squeeze excess water from the gelatin and add them to the saucepan. Let the gelatin melt and cool the mix slightly.
  42. Pour the mixture into the tin and cool in the cold for at least 4 hours.
  43. Cut the heart pattern from the curdled panna cotta using the cake pan.
  44. Blueberry syrup:
  45. Measure all the blueberry syrup ingredients in the kettle.
  46. Heat and boil with mild heat for 10-15 minutes.
  47. Strain the blueberries and pour the syrup in a clean, heated glass bottle.
  48. Blueberry mousse:
  49. Soak the gelatin in cold water for 5 to 10 minutes. Foam quark and cream.
  50. Heat the blueberry syrup in the saucepan.
  51. Squeeze excess water from the gelatin and add them to the saucepan. Let the gelatin melt and cool mix slightly.
  52. Pour the mixture into the cake bottom and cool in the cold for at least 3 hours.
  53. Buttercream:
  54. Whisk softened butter to pale. Add the powdered sugar a little at a time, and whisk vigorously at the same time.
  55. Add vanilla sugar and cream, mix evenly.
  56. The ready buttercream can be stored for a couple of weeks in the refrigerator in a sealed box.
  57. Filling the cake:
  58. Moisten the cake bottom. Apply on a raspberry jam and place the panna cotta heart over the jam.
  59. Put another cake bottom on top of panna cotta. Moisten the base and spread the blueberry mousse over the cake.
  60. Add the last cake base and moisten it.
  61. Peel the cake with buttercream and roll and press over the fondant cake over the cake.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 82 = 92