Jouluiset minidonitsit (Christmas mini donuts)

Meidän 2 v. tytär avusti näiden minidonitsien koristelussa. Hän oli innoissaan, kun pääsi lisäämään sokerihelmiä. Taisipa hän maistellakin jokusen. Nämä donitsit on maustettu piparimausteella ja koristeltu valkosuklaalla, glitterhileellä ja hopeisilla sokerihelmillä.


Our 2 year old daughter helped me with decorating these donuts. She was excited, when she was able to add sugar pearls. She liked to taste some too. These donuts are flavored with gingerbread spices and decorated with white chocolate, edible glitter and silvery sugar pearls.

Jouluiset minidonitsit (Christmas mini donuts)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 12
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl piparimaustetta
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl maitoa
  • 0,25 dl öljyä
  • Voiteluun:
  • 25 g voita
  • Kuorrute:
  • 100 g valkosuklaata
  • Koristelu:
  • glitterhilettä, sokerihelmiä
  • ————————————————————————————————–
  • 0,6 cup flour
  • 0,2 cup sugar
  • 1 tsp baking powder
  • 2 tsp gingerbread spices
  • pinch of salt
  • 1 egg
  • 0,3 cup milk
  • 0,1 cup vegetable oil
  • Lubrication:
  • 25 g butter
  • Frosting:
  • 100 g white chocolate
  • Decoration:
  • edible glitter, sugar pearls

Directions:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele minidonitsipelti.
  2. Sekoita keskenään muna, maito ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteisiin ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
  4. Lusikoi taikina pursotuspussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin, täyttäen kolot puoleen väliin taikinalla.
  5. Paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa.
  6. Sulata voi ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin.
  7. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta donitsit suklaaseen.
  8. Koristele haluamallasi tavalla.
  9. ————————————————————————————————–
  10. Heat the oven to 200 degrees. Grease the mini donut pan.
  11. Mix egg, milk and oil together. Mix the dry ingredients in the other bowl.
  12. Add the dry ingredients through the sieve to the liquids and mix only until the ingredients are smoothened.
  13. Spoon the dough into the piping bag and drip the dough into the donut pan holes, filling half of the donut pan hole with dough.
  14. Bake the donuts at the middle level of the oven for about 8 minutes or until the dough will not stick in the test stick.
  15. Melt the butter and grease the hot donuts on both sides.
  16. Melt the chocolate in a water bath and dip donuts in chocolate.
  17. Decorate as you like.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

38 − 29 =