Joulutortut (Mince pies)

Joulutorttuja on yleisesti tapana syödä makeana, esimerkiksi luumu- tai omenahillon kanssa. Nämä maistuvat kyllä suolaisinakin.

Näissä joulutortuissa on kahta eri täytettä, chilipossutäyte sekä sinihomejuusto-oliivitäyte.


Mince pies are commonly used to eat sweet, for example with a plum or apple jam. These are good for salty ones too.

These mince pies have two different fillings: chili pork and blue cheese olive.

Joulutortut (Mince pies)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 8
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • 4 torttutaikinalevyä
  • Chilipossutäyte:
  • 100 g chilipaprika tuorejuusto
  • 50 g pippurikinkkua
  • 0,5 dl persiljaa
  • Sinihomejuusto-oliivitäyte:
  • 60 g sinihomejuustoa
  • 5 oliivia pilkottuna
  • Voiteluun:
  • 1 muna
  • ————————————————————————————————–
  • 4 tart dough sheets
  • Chili pork filling:
  • 100 g chili pepper cream cheese
  • 50 g pepper ham
  • 0,2 cup parsley
  • Blue cheese olive filling:
  • 60 g blue cheese
  • 5 chopped olives
  • Grease:
  • 1 egg

Directions:

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt kahtia. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin).
  3. Chilipossutäyte:
  4. Leikkaa pippurikinkku kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle 1 rkl täytettä. Nosta joka toinen taikinalevyn kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
  5. Voitele joulutortut kananmunalla. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  6. Sinihomejuusto-oliivitäyte:
  7. Pilko oliivit ja levitä ne torttulevyjen päälle. Murustele sinihomejuustoa päälle. Nosta joka toinen taikinalevyn kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
  8. Voitele joulutortut kananmunalla. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  9. ————————————————————————————————–
  10. Heat the oven to 225 degrees.
  11. Spread the dough sheets on baking paper on the baking sheet and allow them to melt for about 15 minutes. Cut the sheets in half. Make diagonal cuts around squares towards the center of the tart sheets (halfway between them).
  12. Chili pork filling:
  13. Cut the pepper ham into cubes. Mix the filling ingredients together. Place 1 tbsp filling in the center of each tart. Lift up every other corner of the dough sheet up and pin it down in the center by pushing it.
  14. Grease mince pies with egg. Bake the mince pies at the second lowest level of a 225 degree oven for about 10 minutes.
  15. Blue cheese olive filling:
  16. Cut the olives and spread them over the tart sheets. Crumble blue cheese over. Lift up every other corner of the dough sheet up and pin it down in the center by pushing it.
  17. Grease mince pies with egg. Bake the mince pies at the second lowest level of a 225 degree oven for about 10 minutes.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

79 − 73 =