Piparikuppikakut (Gingerbread cupcakes)

Kuppikakkuja piparitaikinasta? Kuulostaa hyvältä, ja nämä ovat hyviä! Kannattaa ainakin kokeilla. Lienevät yksi tämän joulun suosituimmista herkuista, ainakin meidän perheessä. 🙂 Ohje riittää 24 minikuppikakkuun tai 12 normaalin kokoiseen kuppikakkuun.


Cupcakes from gingerbread dough? Sounds good, and these are good!It’s worth trying at least. They are one of the most popular delicacies in Christmas, at least in our family. 🙂 This recipe is enough for 24 mini cupcakes or 12 normal size cupcakes.

 

Piparikuppikakut (Gingerbread cupcakes)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 24
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • 500 g vaaleaa piparitaikinaa
  • Täyte:
  • puolukoita
  • 200 g tuorejuustoa (kinuski)
  • 1 muna
  • 0,5 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • Kuorrute:
  • 125 g voita
  • 3,75 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl kermaa
  • (elintarvikeväriä=
  • Koristelu:
  • glitterhilettä, pipareita
  • ————————————————————————————————–
  • 500 g light gingerbread dough
  • Filling:
  • lingonberries
  • 200 g cream cheese (caramel)
  • 1 egg
  • 0,2 cup milk
  • 2 tbsp sugar
  • Frosting:
  • 125 g butter
  • 1,5 cup icing sugar
  • 1,5 tbsp cream
  • (food coloring)
  • Decorating:
  • edible glitter, gingerbread

Directions:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele minimuffinipelti.
  2. Sekoita tuorejuusto, muna, maito ja sokeri keskenään.
  3. Jaa piparitaikina 24 osaan, Painele palat muffinipellin syvennyksiin. Laita puolukoita piparitaikinan päälle ja lusikoi tuorejuustotäyte niiden päälle.
  4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat ne pois vuoasta.
  5. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää tomusokeri vähän kerrassaan joukkoon. Lisää kerma ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi, lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakkujen päälle.
  6. Koristele glitterhileellä ja pienillä piparkakuilla.
  7. ————————————————————————————————–
  8. Melt the dough according to the package instructions. Heat the oven to 200 degrees. Grease the mini muffin pan.
  9. Mix cream cheese, egg, milk and sugar with each other.
  10. Share the gingerbread dough into 24 parts, Press the pieces into the muffin pan wells. Put some lingonberries on the top of the gingerbread dough and scoop the cream cheese mixture over them.
  11. Bake cupcakes in the oven at mid-level for 15-20 minutes. Allow the cups to cool down for a moment before lifting them out of the pan.
  12. Cream the butter and add icing sugar a little per each time. Add cream and, if desired, food color. Stir smoothly, scoop up the dough into the piping bag and squeeze over the cupcakes.
  13. Decorate with glitter and small gingerbread.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

74 − = 71