Piparimutakakku (Gingerbread mud cake)

Mutakakku sopii moneen tilanteeseen, miksipä ei siis myös joulun ajan herkutteluhetkiin. Tämä mutakakku tuunattiin jouluisilla mausteilla. Vaniljajäätelön kanssa tarjottuna hurjan hyvää 🙂


Mud cake is suitable for many situations, so why not also during the Christmas season.  This mud cake was spiced with Christmas spices. Serve this with vanilla ice cream, it’s the best combination for this mud cake 🙂

 

Piparimutakakku (Gingerbread mud cake)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 16
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • 150 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 tl piparkakkumaustetta
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • Pinnalle:
  • tomusokeria
  • ————————————————————————————————–
  • 150 g butter
  • 200 g dark chocolate
  • 1 cup flour
  • 1,5 tsp baking powder
  • 4 tsp gingerbread spices
  • 4 eggs
  • 0,4 cup sugar
  • 0,4 cup syrup
  • Decoration:
  • icing sugar

Directions:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.
  4. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.
  5. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria.
  6. Tarjoa jäätelön kanssa.
  7. ————————————————————————————————–
  8. Line the bottom of round springform pan (Ø 24 cm) with baking paper. Grease and flour the edges.
  9. Melt the butter in a mild heat in the saucepan. Take out the saucepan, add the chopped chocolate and stir until the chocolate is melted.
  10. Mix wheat flour, baking powder and spices together. Whip eggs, sugar and syrup into a foam.
  11. Pour a little chilled chocolate-butter mixture into the egg-sugar scent with gently stirring. Also stir the flour mixture in the dough.
  12. Pour the mixture into the oven and bake at 200 degrees in the middle of the oven for about 20 minutes. Remove the cooled cake from the oven and sprinkle with icing sugar.
  13. Serve with ice cream.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 78 = 82