Rommikakku (Rum cake)

Tämä rommikakku on aikuisten makuun, sillä tässä kakussa on käytetty aitoa rommia. Rommin lisäksi kakku saa makua myös vaniljasta.


This cake is an adult’s tastes, because this cake has used real rum. In addition to rum, the cake is also flavored with vanilla.

 

Rommikakku (Rum cake)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 16
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • Kakku:
  • 225 g voita
  • 4,75 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 7,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1,75 dl tummaa rommia
  • Rommikostuke:
  • 60 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 12 cl tummaa rommia
  • ————————————————————————————————–
  • Cake:
  • 225 g butter
  • 1,9 cup sugar
  • 4 eggs
  • 2,9 cup flour
  • 1 tsp baking powder
  • 0,5 tsp baking soda
  • 1 cup milk
  • 1 tsp vanilla
  • 0,7 cup rum
  • Rum moisturizer:
  • 60 g butter
  • 1 cup sugar
  • 0,2 cup water
  • 12 cl rum

Directions:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 22-25 cm kokoinen rengasvuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa maito, vanilja-aromi ja rommi. Vatkaa jauho- ja maitoseokset vuorotellen voi-sokerivaahtoon kolmessa erässä, aloittaen jauhoilla.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa tunnin verran tai kunnes kakku on kullanruskea.
  5. Kostuke: Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon sokeri ja 0,5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja sekoita rommi joukkoon.
  6. Nosta kakku tarjoilulautaselle, kaada kostuketta kakun päälle ja sivuille kunnes kaikki on imeytynyt.
  7. ————————————————————————————————–
  8. Heat the oven to 175 degrees. Grease and flour 22-25 cm bundt cake pan.
  9. Smooth butter and sugar until fluffy. Add the eggs one at a time and mix after each addition.
  10. Combine dry ingredients. Mix in another bowl with milk, vanilla flavor and rum. Whip the flour and milk mixes alternately in butter-sugar foam in three stages, starting with flour.
  11. Pour the dough into the pan and bake the cake in the oven for an hour or until the cake is golden brown.
  12. Moisturizer: Melt the butter in mild heat in a pan. Mix with sugar and 0,2 cup of water. Heat to boil and boil for 5 minutes and stir it same time. Raise the pan from the stove and mix the rum in.
  13. Put the cake on the serving plate, pour the moisturizer over the cake and sides until all is absorbed.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 73 = 78