Rommirusinakakku (Rum raisin cake)

Tämä suklainen kakku kätkee sisälleen rommirusinat. Vain aikuisille, tämä kakku ei sovellu lapsille.


This chocolate cake hides the rum raisins. For adults only, this cake is not suitable for children.

Rommirusinakakku (Rum raisin cake)

  • Prep time:
  • Cook time:
  • Total time:
  • Yield: 12
  • Difficulty: easy

Ingredients:

  • Kakku:
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g rusinoita
  • 2 dl rommia
  • Kuorrutus:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa
  • 15 g voita
  • Koristelu:
  • glitterhilettä
  • ————————————————————————————————–
  • Cake:
  • 200 g dark chocolate
  • 200 g butter
  • 4 eggs
  • 0,8 cup sugar
  • 4 tbsp cocoa powder
  • 0,6 cup flour
  • 1 tsp baking powder
  • 200 g raisins
  • 0,8 cup rum
  • Frosting:
  • 150 g dark chocolate
  • 0,4 cup cream
  • 15 g butter
  • Decoration:
  • edible glitter

Directions:

  1. Edellisenä päivänä: Laita rusinat kulhoon ja kaada rommi päälle. Laita kelmu kulhon päälle ja anna rusinoiden ja rommin olla huoneenlämmössä 1 vrk.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
  4. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Lisää rommirusinat joukkoon ja sekoita taikinaan.
  5. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  6. Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä.
  7. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.
  8. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku. Koristele glitterhileellä.
  9. ————————————————————————————————–
  10. On the previous day: Put the raisins in the bowl and pour over the rum. Place the foil on the bowl and allow the raisins and rum to be at room temperature for 1 day.
  11. Grease and flour with a 20 cm round spring form pan. Melt chocolate and butter together in a water bath.
  12. Beat the eggs and sugar until fluffy. Add the melted and chilled chocolate-fat mixture.
  13. Strain the cocoa powder into the flour and mix the dry ingredients together. Add the flour gently by lifting the dough. Add the rum raisins to the mix and mix with the dough.
  14. Put the dough smoothly to cake pan and bake the cake at 175 degrees for about 45 minutes.
  15. Frosting: Heat the cream in the saucepan, but do not boil.
  16. Add chocolate and butter. Stir until the frosting is smooth.
  17. Allow to cool slightly and frost the cake. Decorate with edible glitter.

Published on by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 − = 14