Yksi haaste lisää monien joukossa

Sain Liebster Award -haasteen Puistolan bistro -blogista. Kiitoksia vain haasteesta 🙂 Haasteen tarkoituksena on tuoda esille blogeja, jotka ovat blogimaailman alkutaipaleella.

Haasteen säännöt:
1. Kiitä sinua nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 mielestäsi Liebster Awardin ansaitsemaa blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastamillesi bloggaajille.

Tässäpä tulee vastauksia Puistolan bistron esittämiin kysymyksiin:

1) Suosikkiruokasesonkisi?
Mä en osaa valita kesän ja syksyn väliltä. Molemmat sesongit on hyviä, ja sesonkien tarjoamista raaka-aineista on varaa valmistaa vaikka mitä.

2) Top3 ruokasuosikkisi?
Syön monenlaista ruokaa, mutta top kolmoseen pääsee ilman muuta kreikkalainen fetasalaatti, savulohi ja tomaatti-kesäkurpitsa-fetapaistos.

3) Ruokajuomat?
Ruokajuomana maistuu vesi/vichy, viinit.

4) Missä oion kokatessa? missä en?
Joskus käytän valmista piirakkapohjaa piirakkaa tehtäessä, nopeuttavat kokkailua kummasti, kun on kaksi alle kolme vuotiasta lasta pyörimässä jaloissa.  Mittaan ruoka-aineet, tai leivontaan tarvittavat ainekset ja yritän tehdä etukäteisvalmistelut niin pitkälle kuin mahdollista. Siitä pidän kiinni.

5) Ruokapaheesi?
Juustot! niihin ei kyllästy.

6) Milloin innostuit kokkaamisesta/leipomisesta?
Innostus iski jo lapsena, meillä kotona vietettiin aikaa ruokaa laittaessa ja leipoessa.

7) Lapsuutesi ruokaan liittyvä kohokohta?
Varmaankin se, kun tuhottiin isän kanssa useampi kilo appelsiineja ollessani pieni. Appelsiinit on aina olleet hyviä 🙂

8) Ikimuistoisin ravintolakäyntisi?
2002 helmikuussa, kun kävimme ennen illan wanhoja tansseja syömässä kavaljeerini kanssa. Se päivä oli kaikenkaikkiaan ikimuistoinen päivä.

9) Suosittele kolmea ravintolaa Suomesta tai ulkomailta
Royal Palace Itäkeskuksessa, siellä on hyvät kiinalaiset ruoat. Kochi Aidad Tallinnassa, virolaista maalaisruokaa. Woolshed Helsingissä, burgereita, pihvejä, kalaruokia ja salaatteja. Viinejä, oluita ja siidereitä löytyy kivasti.

10) Suosittele ruokamatkakohdetta
Kreikka. Itse pidän kreikkalaisesta ruoasta ja ylipäänsä välimeren keittiön antimista.

11) Suosittele menu pääsiäisen juhla-aterialle
Meidän pääsiäispöytään tiensä löytää lammasta ja punaviinikastiketta, lohkoperunoita ja bataattiranskalaisia, salaattia ja hedelmärahkaa, kenties joku kakkukin 🙂

Haastan Simppelin sormiruokakeittiön vastaamaan kysymyksiin.

1. Top 3 lempiruokaasi?
2. Mikä elintarvike löytyy ruokakaapistasi aina?
3. Paras ruokajuoma?
4. Helppo välipalavinkki lapselle?
5. Haastavin hetkesi keittiössä?
6. Sormiruokailun kompastuskivet/onnistumiset?
7. Oletko enemmä suolaisen vai makean ystävä?
8. Suosittele lapsiperheelle soveltuvaa ravintolaa/kahvilaa
9. Laadi menu lasten juhliin
10. Mieleisin vuodenaika?
11. Ruoka, jota ilman et voisi elää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 + 1 =